Asociace Crowdfundingových Platforem

Chci se stát členem

Asociace Crowdfundingových Platforem

Minulý týždeň do 15.1. 2024 do 19.1.2024 prebehla séria odborných školení o crowdfundingu pod záštitou prof. Rotema Shneora z Nórskej univerzity práva a ekonómie v sídle našej asociácie na Václavském nám. 47 v Prahe a v hoteli Clarion v Bratislave.

Školenia boli primárne určené pre majiteľov projektov, či už existujúcich firiem alebo samotných start-upov, ktorí hľadajú aleternatívne financovanie svojich projektov. Okrem úvodu do crowdfundingu a jeho potenciálu do budúcnosti nás profesor Rotem Shneor oboznámil aké druhy crowdfundingu existujú a ako si vybrať ten správny druh crowdfundingu,  ako následne nastviť svoju marketingovú kampaň, aby bol projekt úspešný.

Dozvedeli sme sa napríklad, že si celosvetovo crowdfunding udržal medzinárodný rast, že v Číne z pôvodných 3.000 crowdfundingových platforiem pôsbobí aktuálne už len 50 platforiem ako dôsledok vládneho zásahu proti neregulovaným aktérom, kedy objem prostriedkov vybraných cez týchto 3.000 platforiem predstavoval viac ako 358 milliárd USD v roku 2017, ale v roku 2020 už len 1 miliardu USD práve kvôli novému vládnemu nariadeniu.

Oproti tomu celosvetovo crowdfunding, vinímajúch teda Čínu, predstavoval 113 milliárd USD len v roku 2020, čo prestavovalo 24% nárast oproti roku 2019 z pôvodných 91 mld. USD. Európskemu crowdfundingovému trhu kraľuje Spojené kráľovstvo so 65% z celkového celostvetového objemu, pričom zbytok Európy tvorí iba 9% z celkového objemu v roku 2020.

 

Následne účastníci rovnako dostali návod ako správne pripraviť dokumentáciu pre skoring pre crowdfundingovú platformu, ako správne vytvriť si biznis plán vrátane toho finančného plánu

Na záver bol prestavený úspešný projekt jedneho developerského start-upu, čo všetko musel podstúpiť, aby bol úspešný v získavaní finančných prostriedkov na crowdfundingovej platforme a jeden neúspešný projekt a dôvody, prečo bol oddelením risku odmietnutý.

 

 

Scroll to Top